Wat is mijn missie?


Zichtbaar én inzichtelijk maken van wat er zich ónder je huid afspeelt.
Je mentale welbevinden heeft namelijk invloed op je fysieke gestel en andersom.
We gaan samen op zoek naar wat jou stress, zorgen, angst of onrust bezorgt en in hoeverre dit effect heeft op jouw gezondheid en de conditie van je huid. We onderzoeken of er bij jou psychosociale problemen, negatieve patronen of stressoren een rol kunnen spelen bij het ontstáán van je huidklachten of juist het gevólg zijn van je huidklachten

Je kunt last hebben van;

 • emotionele spanningen
 • negatieve gedachten
 • negatief zelfbeeld (schaamte, angst, onzekerheid)
 • onverwerkte gebeurtenissen
 • hooggevoeligheid
 • werk/studie gerelateerde stress
 • (moeizame) relaties/omgang met anderen
 • voeding en omgevingsfactoren (stoffen, producten, etc.)
 • algehele onrust


Beeldende therapie en ACT zijn mijn methoden om deze stressoren onder de loep te nemen. 
Door mijn coaching en therapie leer je:

 • Bewust samen te werken met jouw lichaam en geest zodat je niet steeds overrompeld wordt door een uitbraak van het eczeem en/of mentale overbelasting.  Je leert het een stap voor te blijven waardoor je de vicieuze cirkel van stress en uitbraken van eczeem kunt doorbreken.
 • Hoe je in het hier en nu om kunt gaan met pijn, vermoeidheid, verdriet, schaamte en onzekerheid en hoe je oude pijn liefdevol een plek kunt geven.
 • Hoe je de impact van jouw stressoren kunt verminderen.
 • Hoe je door het creëren van meer innerlijke rust en balans in je dagelijks leven je herstel van binnenuit kunt bevorderen.
 • Hoe je weer met compassie en zelfvertrouwen in de spiegel kunt kijken en met je hoofd omhoog de wereld in loopt.


Ik help je graag om jouw weg hierin te vinden.

 

Bewustwording van lichaam én geest

Acceptatie, zelfkennis en zelfvertrouwen

Balans, moed en veerkracht

Grenzen, mogelijkheden en uitdagingen

Puurheid, eerlijkheid en daadkracht

 

RSS & TSW                                                                                                                         
Ook wil ik graag meer bekendheid geven aan de huidaandoening Red Skin Syndrome (RSS). RSS omvat eigenlijk de klachten die ontstaan wanneer er sprake is van een hormoonzalfverslaving. Niet jij maar je lichaam is verslaafd geraakt aan de corticosteroïden. De eerste kenmerken van RSS kunnen ontstaan:
– als het afbouwen van de zalven niet lukt
– als het eczeem erger wordt of zich verspreidt naar andere delen van je lichaam ondanks het gebruik van sterkere zalven/medicatie.
– als geen enkele medicatie meer helpt.


Als er sprake is van een hormoonzalfverslaving kun je er voor kiezen om te stoppen met hormoonzalven. De ontwenning van hormoonzalven heet in het Engels Topical Steroïd Withdrawal (TSW).

Dit kan een lang en pittig proces zijn van 1 tot 4 jaar of langer. RSS en TSW gaan o.a. gepaard met hevige roodheid (burning en red sleeves), extreme jeukaanvallen, gezwollen oogleden/gelaat en ernstige schilfering. Het kan ontstaan na langdurig en veelvuldig hormoonzalfgebruik. Al kan het ook ontstaan na enkele weken of maanden gebruik van hormoonzalven.

Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor de onderbelichte risico’s van het gebruik van hormoonzalven en dat reeds ontstane RSS-klachten vroegtijdig gesignaleerd worden. Dat kan veel leed besparen. RSS en de intense ontwenning TSW is namelijk te voorkomen.

——————————————————–

TSW is een onvoorspelbaar proces met mogelijke terugvallen. Vanuit ervaring weet ik dat dat niet in de koude kleren gaat zitten. Het is heel normaal en begrijpelijk als je momenten ervaart dat je niet meer weet hoe je hier doorheen moet komen en overspoeld wordt door wanhoop en verdriet. Hierin kan ik je begeleiden, om het vol te houden met een positieve en werkbare mindset en in alle rust en kalmte te werken aan acceptatie van jezelf en het ontwenningsproces.

Lees hier meer over RSS en TSW

 

 

HOME