Over mij

Ik ben Hilde Spanjers, 42 jaar en als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om te leven met ernstig constitutioneel eczeem en Red Skin Syndrome. Om te kunnen herstellen van een hormoonzalfverslaving heb ik de intensieve TSW-ontwenning doorgemaakt. Ik ben nu 7 jaar onderweg met de ontwenning en mijn huid is inmiddels bijna volledig hersteld. Wat een reis is dat geweest en wat een zoektocht op alle vlakken.

Eigenlijk is mijn hele leven een zoektocht geweest.

  • Van ziekte naar beterschap, zowel mentaal als fysiek.   
  • Van torenhoge stress, (faal)angst en perfectionisme naar meer rust, plezier, ontspanning en creativiteit.
  • Van grote onzekerheden naar meer zelfvertrouwen.
  • Van chaos naar overzicht en structuur 
  • Van zelfhaat naar zelfliefde.
  • Van extreme besluiteloosheid naar keuzes maken vanuit mijn hart.
  • Van leven onder invloed van anderen naar het volgen van mijn eigen intuïtie en mijn eigen pad.
  • Van verdwaald zijn in mijn eigen hooggevoeligheid en pms naar luisteren en leven naar de grenzen én mogelijkheden van mijn lichaam en geest.
  • Van veelheid naar eenvoud en van overleven naar leven.
  • Van verloren identiteit naar authenticiteit en professionaliteit

Om te komen waar ik nu ben heb ik me de afgelopen 15 jaar verdiept in mijn eigen persoonlijke processen en heb ik mijn kunstzinnige en professionele vaardigheden verder doorontwikkeld.

Mijn aandacht gaat uit naar het helpen van mensen, de psyche van de mens en kunstzinnig werk. Dat is altijd al zo geweest. Ik heb diverse werkzaamheden, cursussen en vrijwilligerswerk op dit vlak gedaan, maar toen ik in 2012 de cursus Rouw & Verlies volgde bij Vrije Academie ’t Pad, wist ik dat dit de combinatie was die ik zocht. Beeldend werk én persoonlijke ontwikkeling. Het werkte echt! 

Daarom startte ik in 2013 met de opleidingen van Vrije Academie ’t Pad. Deze opleidingen hebben mijn kaf van het koren gescheiden en mede gezorgd voor de juiste focus en richting. Na de twee voltooide basisjaren heb ik 1 jaar Holistisch Beeldend Kunstenaar gevolgd. Daarna ben ik met de opleiding Psychosociaal therapeut beeldend met specialisatie ACT gestart. Deze heb ik in 2021 succesvol afgerond.

Hierdoor kan ik mijn missie volbrengen om lotgenoten te begeleiden in hun eigen proces. Door het inzetten van mijn ervaringsdeskundigheid én professionele kennis als psychosociaal therapeut beeldend zorg ik graag voor persoonlijke aandacht, begeleiding met concrete handvatten en mentale ondersteuning die nodig is om met het hoofd omhoog de wereld in te lopen.                                                    

Wees welkom 

HOME